Før du sei (nokka meir)


En groovy hyllest til folk som får kjeft

https://songwhip.com/trygve-valoy/for-du-sei-nokka-meir

En groovy hyllest

Fredag 6. november slapp jeg låten Før du sei (nokka meir). En groovy hyllest til folk som får kjeft. Særlig til de som angrer etter å ha gjort noe dumt.

Noen ganger gjør du noe som viser seg å ikke være så lurt. Dessverre risikerer du at den digitale mobben står klar til angrep.

I Før du sei (nokka meir) prøver jeg å se saken fra synderens synsvinkel, og ber innstendig om at vi prøver å sette oss inn i mottakerens perspektiv før vi publiserer.

En låt blir til

Om kvelden 12. mars satte jeg meg ned ved keyboardet mitt, og begynte å spille. Det som kom frem var riffet til Før du sei (nokka meir), og innen sengetid var refrenget på plass.

Jeg var så heldig at jeg fikk med meg Stig-Rune Holien på trommer. Vi spilte inn trommene i Hønsehuset i Bodø. Resten av låten spilte jeg inn hjemme i Studio Rot.

Deler av innspillingen sendte jeg live på Facebook. Det er ikke alltid like enkelt med teknologien, og jeg trodde at jeg hadde kontroll. Jeg skulle kore litt på låten, og tenkte at det kunne være gøy for folk å være med på prosessen. På grunn av lydproblemer ble imidlertid sendingen noe annet enn planlagt. Jeg sto med hodetelefoner og sang, mens jeg trodde at publikum kunne høre det samme som jeg gjorde; et groovy komp og kul koring Men det eneste publikum kunne høre var stemmen min…

Det hele ble litt ufrivillig komisk, og i grunnen ganske flaut. Jeg hadde tenkt at folk skulle få høre koringen etter hvert som den ble til, men det gikk ikke helt som planlagt. Resultatet ble imidlertid bra, og du kan høre det i tredje vers på «Før du sei (nokka meir)».

Du kan høre på Før du sei (nokka meir) her: https://songwhip.com/trygve-valoy/for-du-sei-nokka-meir

Før du sei (nokka meir)

Tekst og musikk: Trygve Valøy

men før du sei nokka meir
nokka lurt
eller kanskje nokka interessant
ja, før du finn fleire feil
vær så snill, kan du prøv litt te
sjå førr d at du e me

e va redd
e va dum
og e gjor no du’kkje syns no om
e må ut
e må bort
må prøv å røm vekk fra det e ha gjort

e trudd at e va god
e trudd det helt te no

e vil stå
e vil bær
ska ta ansvaret for alt det her
reis me opp
sett me ned
e prøv å gjør sånn som e får beskjed

men ka e sant og ka e helt normalt
ka e galt

e gir opp
klar’kkje meir
ja, e ser at e sku vært litt beir
e va redd
e va dum
og e forstår at e sku tenkt me om