TetristeoriTetristeori er Trygve Valøys første soloalbum, og ble lansert 05. august 2016. Albumet består av 9 låter, som alle er skrevet av Trygve.

Øystein Gjønnes spiller bass på tre av låtene. Resten av plata er fremført eller programmert av Trygve selv.

Innspillingen startet i Studio Rot i 2013 med låten Nån gånga. Våren 2013 spilte Trygve inn tre låter, som alle havnet på SoundCloud. Disse versjonene ligger fortsatt der, som demoversjoner akkurat slik de ble lansert første gang.

Innspillingen fortsatte frem til desember 2015, da var det klart til å begynne med miksing. Trygve startet miksingen i romjula hjemme hos sine svigerforeldre, og jobbet med dette frem til mai 2016. I denne perioden måtte noen ting spilles inn på nytt, og på et par låter trengte trommene å flikkes litt mer på. Den 3. mai sendte Trygve låtene til Svein Valle, som til med å lytte kritisk og å komme med gode innspill til miksingen. 24. mai ble lydfilene sendt til Rogue Planet Mastering for mastering – en siste kontroll og justering av lyden. Samme dag startet Katrine Anita Haugerøy Heggelund å jobbe sammen med Trygve på designet av plata.

15. juni var mastering ferdig, og musikken klar for utgivelse. 18. juli var designet klart, og plata ble sendt til trykking hos Daniel Engen Productions. 03. august kom de ferdig trykte cd-platene, og 05. august ble albumet lansert digitalt.

Tetristeori er tilgjengelig der du strømmer musikk

Du kan høre på Tetristeori på YouTube:

Trygve laget en serie på YouTube der han snakker om tankene bak albumet, kalt Tetristeori i bakspeilet.
Tetristeori i bakspeilet